پنج‌شنبه, 1 آذر 1403
منوي اصلي

    تحقیقات

    فراخوان عناوین حمایت از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا برای سال 1403

    پیرو تصویب و ابلاغ عناوین تایید شده اولویتهای تحقیقاتی سال 1403 شرکتهای آب و فاضلاب توسط مرکز تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، این شرکت در نظر دارد عناوین تحقیقاتی مصوب زیر را از طریق فراخوان عمومی برای کلیه دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان  در قالب حمایت از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا واگذار نماید. لذا در صورت فراهم بودن شرایط، محققین یا نمایندگان ایشان می توانند فرم پروپوزال را از بخش تحقیقات سایت شرکت به آدرس .abfa-ardabil.co.ir www دریافت و پس از تکمیل تا مورخه 31/07/1403 به دبیرخانه تحقیقات شرکت ارسال فرمایند. همچنین جهت دریافت اطلاعات پایه در خصوص موضوعات می توانند با دفتر توسعه مدیریت و تحقیقات این شرکت تماس حاصل نمایند.

    ردیف

    عنوان پایان نامه سال 1403

    مقطع

    ضرورت انجام تحقیق

    اهداف (نتایج مورد انتظار)

    1

    ارزیابی فنی و  اقتصادی  کارایی نانو ذرات آلومینا در حذف نیترات از آب چاه در مقیاس نیمه صنعتی (روستائی)

    دکترا

    فزایش یون نیترات در آبهای زیزمینی

    1- کاهش غلظت یون نیترات از آب شرب در حد استاندارد ملی

    2- داشتن توجیه اقتصادی و فنی

    3-راه اندازی و اجرای پایلوت نیمه صنعتی و کاربردی در محل مورد نظر

    4-راهبری و نگهداری مناسب و مقرون بصرفه

    5- بررسی تاثیر روش اجرایی مذکور بر سایر آلایندهای موجود درآب

     

    بررسی روشهای نوین در افزایش تاب آوری تاسیسات آبرسانی در برابر تهدید سیل (مطالعه موردی گرمی و انگوت)

    کارشناسی ارشد- دکترا

    جلوگیری از بحران های ناشی از سیل

    1- افزایش تاب‌آوری تاسیسات آبرسانی: بهبود مقاومت و عملکرد تاسیسات آبرسانی در برابر سیلاب‌ها به منظور کاهش خسارات و افزایش پایداری خدمات آبرسانی.

    2- حفاظت از منابع آب: تضمین کیفیت و کمیت منابع آب در شرایط بروز سیلاب‌ها با استفاده از تکنولوژی‌ها و روش‌های مدیریتی موثر.

    3. تقویت زیرساخت‌های آبرسانی: بهبود طراحی و ساختار زیرساخت‌های آبرسانی به منظور مقابله با تهدیدات طبیعی و تغییرات اقلیمی.

    4- افزایش آگاهی و آمادگی جامعه: آموزش و اطلاع‌رسانی به جامعه و مسئولین در مورد روش‌های پیشگیری، مدیریت و مواجهه با سیلاب‌ها و کاهش اثرات آن.

     

     

    فراخوان انجام پروژه های تحقیقاتی برای سال 1403

    پیرو تصویب و ابلاغ عناوین تایید شده اولویتهای تحقیقاتی شرکتهای آب و فاضلاب برای سال 1403 توسط مرکز تحقیقات، توسعه فناوری و ارتباط با صنعت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، این شرکت در نظر دارد عناوین تحقیقاتی مصوب زیر را از طریق فراخوان عمومی برای کلیه دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان واگذار نماید. لذا در صورت فراهم بودن شرایط، محققین یا نمایندگان ایشان می توانند فرم پروپوزال را از بخش تحقیقات سایت شرکت به آدرس .abfa-ardabil.co.irwww دریافت و پس از تکمیل تا مورخه 31/04/1403 به دبیرخانه تحقیقات شرکت ارسال فرمایند. همچنین جهت دریافت اطلاعات پایه در خصوص موضوعات می توانند با دفتر توسعه مدیریت و تحقیقات این شرکت تماس حاصل نمایند.

    ردیف

    عنوان اولویت تحقیقاتی سال 1403

    ضرورت انجام تحقیق

    اهداف (نتایج مورد انتظار)

    1

    بررسی و ارائه راهکارهای لازم درخصوص جلوگیری از رسوب آهکی در الکتروپمپ های مورد بهره برداری در چاههای عمیق و نیمه عمیق( مطالعه موردی چاه آب شرب روستای ذکیللو از توابع مشکبن شهر)

    آبرسانی مستمر با کمیت و کیفیت مناسب و کاهش هزینه بهره برداری نارضایتی مشترکین

    1-افزایش راندمان و طول عمر تجهیز

    2- کاهش هزینه نگهداری

     

     

     

     

     

    فراخوان انجام پروژه های تحقیقاتی

    در راستای توسعه تعاملات علمی و پژوهشی و استفاده از ظرفیتهای دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی، این شرکت در نظر دارد عناوین تحقیقاتی مصوب زیر را از طریق فراخوان عمومی برای کلیه دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی و شرکتهای دانش بنیان واگذار نماید. لذا در صورت فراهم بودن شرایط، محققین یا نمایندگان ایشان می توانند فرم پروپوزال را از بخش تحقیقات سایت شرکت به آدرس .abfa-ardabil.co.ir www دریافت و پس از تکمیل تا مورخه 30/09/1402 به دبیرخانه تحقیقات شرکت ارسال فرمایند.

    یادآوری: دریافت پروپوزال به منزله پذیرش نیست و فرایند ارزیابی و داوری از سوی دبیرخانه تحقیقات طی خواهد گردید.

    ردیف

    عنوان نیاز تحقیقاتی

    ضرورت انجام تحقیق

    اهداف (نتایج مورد انتظار)

    1

    بررسی دلایل خرابی پمپ های خطوط انتقال و ایستگاههای پمپاژ آب و فاضلاب در سطح استان اردبیل و ارائه راه حل بهینه

     

    تکرر و تعدد خرابی پمپهای  خطوط انتقال و ایستگاههای پمپاژ آب و فاضلاب و تحمیل هزینه های تعمیر و تعویض

    مشخص گردیدن دلیل خرابی پمپ ها و ارائه راه حل برای رفع مشکل مذکور

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    دریافت پروپزال

     

    فراخوان همکاری با شرکتهای دانش بنیان

    در راستای شعار سال ۱۴۰۱ مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به نام “تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین”،  و به استناد تفاهمنامه همکاری فی مابین (فایل پیوست)، با هدف توسعه روزافزون و همکاری سازمان یافته با شرکت های دانش بنیان از طریق کاربردی کردن فرآیند تولید علم از راه پژوهش و بهره مندی از تخصص و توانمندی شرکت های مذکور در عرصه های گوناگون فنی، علمی و پژوهشی در صنعت آب و فاضلاب و هم افزایی علمی و اجرایی طرفین، این شرکت آمادگی همکاری همه جانبه ی خود را در زمینه های کاری با شرکت های دانش بنیان اعلام می دارد. بر این اساس استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در موضوع های مختلف اعم از طراحی و تدوین راه حل مشکلات شرکت آب و فاضلاب در زمینه های گوناگون از جمله تاسیسات و شبکه های آبرسانی، کاهش هدر رفت آب، شناسائی انشعابات غیر مجاز، انتقال و جمع آوری فاضلاب، ارتقای کیفیت آب، مهندسی مجدد تصفیه خانه های فاضلاب همچنین ارزیابی علل و میزان آلودگی منابع آبی، نوسازی شبکه و سیستم های موجود، کاهش مصرف انرژی در سیستم های انتقال آب، حفاظت از تاسیسات ،IT، افزایش درآمد و کاهش هزینه مطرح می باشد. لذا دستور فرمائید نمایندگان شرکتهای دانش بنیان برای کسب اطلاعات بیشتر و به واحد توسعه مدیریت و تحقیقات این شرکت مراجعه فرمایند.

    نیازمندی های حوزه های مختلف شرکت آب و فاضلاب استان اردبیل به استفاده از توانمندی های شرکتهای دانش بنیان

    ردیف

    نام معاونت

    شرح نیاز به استفاده از توانمندی های شرکتهای دانش بنیان

    توضیحات تکمیلی

    1

    معاونت بهره برداری و توسعه فاضلاب

    راه های نوین استاندارد سازی انشعابات غیر مجاز فاضلاب بدون عملیات حفاری و باز کردن ترانشه در محل شبکه جمع آوری فاضلاب.

    با عنایت به اینکه تعدادی از مشترکین اقدام به نصب غیر مجاز انشعاب فاضلاب می نمایند، این امر باعث میشود علاوه بر عدم پرداخت هزینه های مربوطه، به دلیل غیر استانداد بودن انشعاب (پانچ کردن لوله اصلی خط انتقال فاضلاب) باعث ایجاد نشتی و نشست و تخریب کوچه ها و معابر و نهایتا موجب تحمیل خسارت زیاد برای دولت و مردم می نمایند. برای پیدا کردن چنین انشعاباتی در حال حاضر از ویدیو متری (داخل کردن دوربین به شبکه و فیلم برداری و پیداکردن انشعابات) استفاده می گردد. هدف از طرح این موضوع یافتن روش یاراه حل جدید برای حل این مشکل میباشد.

    2

    معاونت بهره برداری و توسعه فاضلاب

    با توجه به هزینه بالای شستشوی شبکه جمع آوری فاضلاب و هدر رفت آب شرب در این موضوع و بعضاٌ عدم امکان این امر به دلیل گرفتگی و انسداد در مسیرها، استفاده از مواد نانو یا تکنولوژی برتر که با کمتریت هزینه، امکان شستشو برای شبکه فراهم و مهیا گردد.

    همانگونه که مستحضرید به منظور بهره برداری بهتر از شبکه فاضلاب نیاز می باشد که در مدت زمان معین اقدام به شستشوی شبکه صورت پذیرد. این کار علاوه بر اینکه هزینه بالائی دارد موجب هدر رفت آب می شود و حتی گاهی وقتها به دلیل گرفتگی هائی که در مسیر شستشو وجود دارد مانع از شستشوی شبکه می گردد. هدف از طرح این موضوع این است که شاید با یک روش یا تکنولوژی جدید یا با استفاده از مواد جدید مثل مواد نانو بتوان با کمترین هزینه شستشوی شبکه را انجام داد.

    3

    معاونت خدمات مشترکین و درآمد

    با توجه به شرایط جوی استان (سرد سیری) و همچنین شرایط نصب و کارکرد کنتورها (رطوبت بالا) و مشکلات ناشی از آنها (عدم قرائت صحیح) درصورت امکان، استفاده از فن آوری های نوین مانند (NFC) جهت قرائت بدون تماس کنتور.

    همانگونه که مطلع هستید کنتور آب در زیر زمین نصب می گردد. قرار گرفتن این کنتور ها در زیر زمین و در محیط مرطوب باعث ایجاد رطوبت در صفحه نمایش کنتور شده و قرائت آن را با مشکل مواجه می سازد. هدف از طرح این مشکل این است که کنتور با قابلیت قرائت اتوماتیک (مثل بارکد خوانهای موجود در فروشگاهها) گردد و یابا استفاده از NFC تلفن همراه بشود رقم کارکرد کنتور به تلفن همراه انتقال یابد. این امر ضمن اینکه سرعت قرائت را بالامی برد باعث دقت در قرائت ارقام کنتور خواهد گردید.

    4

    معاونت خدمات مشترکین و درآمد

    کمک در شناسائی مشترکین دارای تغییر در الگوی مصرف جهت شناسائی مصارف غیر مجاز، اقامتگاه غیر دائم، کنتورهای خراب دارای افت عملکرد و ... یا کمک به دیتا ماینینگ.

    در بحث تفسیر داده های ناشی از قرائت کنتور مشترکین (دیتا ماینینگ) نرم افزارهای می توانند کمک کننده بوده و تغییر در الگوی مصرف را شناسائی و معرفی نماید. این امر منجر به شناسائی مشترکینی که اقدام به مصارف غیر مجاز نموده باشند (مانند استفاده از آب شرب خانگی جهت ساخت و ساز و آبیاری باغات و کارواش و ...) و همچنین تغییر ناگهانی مقدار مصرف به دلایلی مثل خرابی کنتور و اقامتگاههای غیر دائم (از قبیل روستا ها) نماید. به نظر می رسد طراحی نرم افزار خاص در این زمینه کمک کننده باشد.

    5

    معاونت خدمات مشترکین و درآمد

    قرائت از دور کنتورهای حجمی با استفاده از روشهای نوین با توجه به بعد هزینه و نگهداری.

    در بعضی از مشترکین (از قبیل بعضی روستاها و مجتمع های صنعتی و ...) یک کنتور حجمی برای چندین مشترک بکار گرفته شده است. نگهداری، قرائت و سایر مسائل مربوط به این کنتور ها مستلزم هزینه زیاد می باشد. در اینجا بحث امکان قرائت از راه دور کنتور می تواند بسیار کمک کننده باشد. طراحی و ساخت کنتور نسل جدید که امکان ثبت کارکرد و ارسال رقم آن را به یک مرکز جمع آوری دیتا یا یک نرم افزار را  فراهم نماید، از هدف اصلی این مسئله می باشد.

    6

    معاونت خدمات مشترکین و درآمد

    با توجه به شرایط آب و هوائی منطقه به جهت جلوگیری از یخ زدگی کنتورهای فعلی در عمق زمین تعبیه می گردد که با توجه به شرایط نگهداری مشکلات عدیده ای را برای شرکت ایجاد می کند. در صورت امکان توسعه کنتورها و اتصالات مقاوم در برابر سرما که قابلیت نصب در سطح را برای شرکت فراهم آورد.

    با عنایت به اینکه کنتور آب در زیر زمین نصب می شود این امر باعث به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل مشکل در قرائت کارکرد، همچنین فرسودگی و ... می گردد.اکثر همکاران کنتور نویس به دلیل خم و راست شدن های نتعدد هنگام قرائت کنتور دچار بیماری های متهدد در ناحیه کمر و زانو گردیده اند. اما کنتور های گاز و برق به دیوار نصب شده و شرایط مطلوب تری دارد. به دلیل شرایط آب و هوائی اردبیل و ایجاد یخ زدگی امکان نصب کنتور روی زمین فراهم نمی باشد. حتی گاها این کنتور ها در زیر زمین نیز یخ می زنند و مشکلات بسیاری را برای مشترکین به بار می آورند. هدف از طرح این مسئله این می باشد که در صورتی که بتوان کنتوری طراحی گردد که امکان نصب آن روی زمین یا در دیوار نصب گردیده و مشکل یخ زدگی هم نداشته باشد، تحول بسیار بزرگی در نسل جدید کنتورهای خانگی ایجاد و مشکلات بزرگی را رفع خواهد نمود.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    .....

     

     

     

    ......

     

     

     

     

    ....

     

     

    فراخوان عناوین طرح های پژوهشی سال 1402 سازمان مدیریت و برنامه ریزی  استان اردبیل

    پژوهش یکی از اساسی ترین نیازهای برای نیل به پیشرفت و توسعه همه جانبه یک کشور است و قدرت و استقلال هر کشوری بر پژوهش و تولید علم استوار است. بنابر این نوع و سطح فعالیت های پژوهشی یکی از شاخص های اصلی توسعه و پیشرفت محسوب می شود. موفقیت در تمام فعالیت های مربوط به توسعه از جمله صنایع، کشاورزی، پزشکی ، هنر و خدمات به نحوی به گسترش فعالیت های پژوهشی بستگی دارد. پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می آید. اگر پژوهشی صورت نگیرد، دانش بشری افزایش نخواهد یافت و دچار سکون و رکود خواهد شد.بدون انجام پژوهش، امور آموزشی نیز از پویایی و نشاط لازم برخوردار نخواهد بود. از این رو یکی از عوامل پژوهش است.

    کارگروه آموزش، پژوهش، فن آوری و نوآوری استان درراستای گسترش روحیه تحقیق و پژوهش و جهت دهی فعالیت های پژوهشی به سمت آولویت های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در قالب اجرای طرح تحقیق کاربردی سعی دارد بستر تحقیق و پژوهش را برای محققین و پژوهشگران استان فراهم آورد.

    کلیه دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، به صورت مستقل و همچنین دستگاه های اجرایی، تولیدی ، خدماتی و افراد حقیقی از طریق مراکز و موسساتی تحقیقاتی و پژوهشی می توانند با دارا بودن حداقل مدرک کارشناسی ارشد با تکمیل و ارسال کاربرگهای تعیین شده (که در دبیرخانه کارگروه به آدرس www.Ardabilmpo.ir سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان موجود بوده) در قالب اولویت های پژوهشی استان که توسط کارگروه تصویب شده در انجام طرح های پژوهشی، کاربردی مشارکت نمایند. آخرین مهلت ارسال cd کاربرگ های طرحهای پژوهشی به دبیرخانه روز یکشنبه مورخ 22/5/1402 می باشد. به پروپوزالهای که ناقص ارسال شود ترتیب اثر داده نخواهد شد. شرح خدمات عناوین طرحهای تحقیقاتی در سایت فوق بارگزاری شده است.

    دبیرخانه کارگروه آموزش، پژوهش، فن آوری و نوآوری استان

    نشانی: اردبیل-کارشناسان شهرک اداری بعد از میدان زنده یاد دکتر غلامرضا آقاخانی- مرکز آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل- شماره تلفن 13-33744211- داخلی 215

     

    1- ارایه راهکارهای مقابله باپدیده بیابان زایی واحیای دشت منطقه (اولاغان) زرناس اردبیل

    2-مطالعه میزان شیوع بروسلا ملی تنسیس درجمعیت دام سنگین استان اردبیل وعوامل موثربرآن

    3-آسیب شناسی عدم موفقیت و رکود تشکلهای مردم نهاد استان

    4-بررسی جایگاه اهل سنت درحوزه های مختلف سیاسی ، اقتصادی واجتماعی

    5-طراحی الگویی برای اقدامات پیشگیرانه ومقابله ای برای مبارزه باجرایم مرزی باتاکید برمشارکت مرزنشینان

    6-بررسی چکونگی مقابله با پدیده خشکسالی وارایه راهکارهای نوین مورد استفاده درجهان بااستفاده از تجربیات سایر کشورها (مطالعه موردی استان اردبیل)

    7-تاثیر عدم بهره برداری ازمراتع توسط صاحبان پروانه چرا واجاره مراتع به اشخاص غیر و چرای زود رس

    8-بررسی اختلال روان پزشکی موجب عسروحرج درزوج های متقاضی طلاق مراجعه کننده به پزشکی قانونی اردبیل

    9-بررسی میزان سوء مصرف موادمخدر ومحرک نوظهوردر خشونت های خانگی در زوج های آزاردیده مراجعه کننده به پزشکی قانونی استان اردبیل

    10-طراحی مدل برندسازی ورزش های بومی- محلی استان اردبیل

    11-تعیین  شاخصه های توسعه ورزش استان اردبیل و ارایه مدل به آن 

    12-آسیب شناسی اجتماعی دختران 12 الی 18 سال ساکن درمحله کم برخوردار وحدت شهرستان اردبیل :شناسایی وارجاع به مرکز اورژانس اجتماعی

    13-بررسی میزان تاثیر ارایه خدمات سلامت ومداخله بهنگام درمان وتوانبخشی دربهبود کیفیت زندگی افراد دارای آسیب نخاعی استان اردبیل

    14-ارائه مدلی (راهکار) جهت بررسی وکنترل مراجعان پرتکرار به بهزیستی

    15-بررسی میزان تاثیر گذاری برنامه های فرهنگی کانونهای فرهنگی وهنری ، مساجد و موسسات قرانی درسبک زندگی مردم استان اردبیل

    16-شناسایی عوامل موثردربرندسازی پایدار اقامتگاه های سبز استان اردبیل

    17- توسعه باغات دیم بااستفاده ازسامانه های نوین سطوح آبگیری باران

    18-ارزیابی تحمل به کم آبی وکارایی مصرف آب در ارقام و ژنوتیپ هایپر محصول سیب زمینی در دشت اردبیل

    19-بررسی اثربخشی وراندمان سیستم های آبیاری زیرسطحی برای محصولات زراعی وباغی چندساله دراستان اردبیل

    20-بررسی ایجاد وتوسعه انواع صنایع تبدیلی پکتین ، عصاره ، کمپوت ومیوه خشک وخوراک دام ازمحصول سیب تولیدی استان اردبیل

    21-بررسی نوع بسته بندی زیست تخریب پذیرمناسب محصول سیب زمینی جهت حفظ ،ماندگاری وامکان صادرات بهینه وکاهش ضایعات

    22-طراحی وتولید بسته آموزش الکترونیک خانواده زندانیان باموضوع نحوه رفتارصحیح وهمیاری بازندانی جهت اصلاح وبازگشت سعادتمندانه به آغوش خانواده

    23-بررسی نقش اشتغال وحرفه آموزی زندانیان برسلامت روحی وروانی ، آسایش خانواده وجلوگیری از ارتکاب مجدد جرایم

    24-شناسایی وتعیین پهنه های مخاطره آمیز جوی استان اردبیل با استفاده از داداه های باز تحلیل پایگاه های اقلیمی جهانی ودیده بانی سطح زمین

    25-برآورد بارش های حدی استان اردبیل با استفاده ازنظریه مقدار فرین و واکاوی سینوپتیکی بارش های مذکور

    26-شناسایی واولویت بندی پیشران های توسعه کارافرینی درمناطق روستایی استان اردبیل (مطالعه موردی شهرستان گرمی)

    27-روش های عملیاتی تحقق سند توسعه تعاون دراستان اردبیل

    28-بررسی رخداد نهشته های پلاسری آهن درشمالغرب عنبران نمین

    29-شناسایی واولویت بندی موانع صادرات وارایه راهکارهای توسعه صادرات صنایع کوچک ومتوسط استان اردبیل 

    30-ارایه راهبرد های توسعه صنایع پیشران دراستان اردبیل

    31 -مطالعه سبدتامین مالی دراستان اردبیل وارائه روش های نوین تامین مالی

    32-بررسی فرارمالیاتی استان اردبیل و اثرات آن در اقتصاد وراه کارهای شناسایی وکاهش آن

    33- مطالعه ظرفیت های تجارت خارجی استان اردبیل وارائه راهکارهایی برای توسعه آن

     

    توجه : پژوهشگران محترم جهت دریافت فرم پروپوزال سازمان مدیریت و برنامه ریزی می توانند به آدرس

    https://ardabilmpo.ir مراجعه فرمایند.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    6.1.8.0
    گروه دورانV6.1.8.0